Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρυτική διακύρηξη

Ιδρυτική Διακήρυξη Κίνησης Ανέργων Και Επισφαλώς Εργαζομένων Δήμου Νέστου
"Η Κίνηση Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Δήμου Νέστου είναι συλλογικότητα πολιτών άμεσα συνεργαζόμενη με το Σύλλογου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Νομού (Αντιπεριφέρειας) Καβάλας.
Ο σκοπός της κίνησης δεν είναι κερδοσκοπικός ούτε αντίθετος στο νόμο, την ηθική και τη δημόσια τάξη. Υπακούωντας στο Σύνταγμα και ειδικότερα στις επιταγές των Άρθρων 1 και 22 σκοπό έχει:
1) Τη συμβουλευτική δράση και ενημέρωση ανέργων.
2) Την ενημέρωση εργαζόμενων για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματά τους και την προάσπιση αυτών.
3) Έρευνα και προβολή των ζωτικών προβλημάτωντων ανέργων , για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνία και όχι μόνο.
4) Την οργάνωση ανέργων, ανάπτυξη αλληλεγγύης ανάμεσά τους και οργανωμένη διεκδίκηση αιτημάτων με αντικειμενικό σκοπό την εργασιακή επανένταξή τους.
5) Τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δραστική αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης ανέργων, επισφαλώς εργαζόμενων και ευπαθών ομάδων ευρύτερα.
6) Καλλιέργεια κλίματος ειλικρινούς συνεργασίας και συντονισμός δράσης της Κίνησης με κοινωνικούς φορείς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
7) Την άσκηση πίεσης σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, εργοδοτικούς και άλλους τοπικούς φορείς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
8) Την ανάπτυξη κοινωνικού ρεύματος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων που θα αγωνίζεται για αξιοπρεπή εργασία και ζωή.
Χρυσούπολη 05/02/2012"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου